Welkom bij Zadelpassie.nl!

 

Allereerst zal ik me even voorstellen. Mariska Buursema, aangenaam!

Ik ben de zadelpasser achter Zadelpassie.nl. Leuk dat je rondkijkt op mijn website.

Drenthe

Al jaren woon ik in Zuid-Oost Drenthe en mag mij trotse eigenaar noemen van een fijne boerderij met de bijbehorende dieren! Mijn hele leven zijn de paarden de rode draad in mijn leven, een ware passie!

Al meer dan 25 jaar ben ik actief verbonden aan de paarden(sport)wereld. Begonnen als "Pennymeisje" in de Randstad, via NHB Deurne opgeleid tot instructrice en hippisch bedrijfsleider en voor de paarden en de liefde verhuisd naar Drenthe. Weer later via het bedrijfsleven (ruitersport gerelateerd) en uiteraard als paardeneigenaar verder doorontwikkeld en nu aan het werk als gepassioneerd zadelpasser!

 

Waarom zadelpasser?

Allereerst liep ik met mijn eigen paard tegen het probleem aan dat ik er geen geschikt zadel voor kon vinden. Ook bij onze eerdere pony's liep ik tegen ditzelfde probleem aan. Weinig oplegvlak (korte rug), lange benen ruiter, weinig of juist veel schoft waren slechts enkele uitdagingen. 

Ook in mijn omgeving zag ik veel combinaties die van alles proberen om zo goed mogelijk te presteren in de sport of zo'n fijn mogelijke training te hebben. Of dit nu hobbymatig of (semi-)professioneel is. En als er dan problemen zijn voor, tijdens of na het rijden, wordt er niet altijd naar het zadel gekeken. Ook erkennen lang niet alle instructeurs het belang van een correct passend zadel!

Er wordt met alle juiste bedoelingen flink geïnvesteerd in het gehele management rondom het paard. Van instructie tot fysiotherapeuten. Van therapieën tot supplementen. Maar hoe vaak wordt het zadel in dit management meegenomen? En dan niet alleen af en toe wat vet op het leer of een plukje wol bij de vulling, maar een echt goede controle of het zadel jouw paard laat groeien en presteren? Want een passend zadel is meer dan een zadel dat wel stabiel ligt en niet klemt of klappert!

Dat kan anders en dat vinden ze bij Equine Saddlefitting Specialists gelukkig ook. Deze opleiding zorgt voor een nieuwe generatie zadelpassers die bijdragen aan het welzijn van de paarden en zo de paardensport en - hobby mogelijk houden! De nadruk ligt hierbij op de anatomie en biomechanica van paard en ruiter. Daarnaast bekijken deze specialisten het zadel en de pasvorm op heel veel (extra) punten, zodat jouw paard uitgenodigd wordt om zijn lichaam optimaal te gebruiken. Zo kunnen jullie samen als Happy Athletes werken aan jullie doelen. Deze opleiding sprak mij enorm aan en wat heb ik veel mooie inzichten gekregen en ontzettend veel geleerd! En uiteraard is mijn eigen paard mijn eerste zeer tevreden klant, nu wordt het tijd voor jouw paard!

ESS

Inmiddels mag ik de titel gecertificeerd Equine Saddlefitting Specialist voeren en is Zadelpassie.nl geboren! 

Hiermee wil ik zoveel mogelijk paarden en hun eigenaren helpen met een goed passend zadel. Als onderdeel van het team rondom jouw paard, zorg ik ervoor dat je paard niet alleen wil werken onder het zadel, maar dit ook kan! 

Passend is het sleutelwoord en niet zo makkelijk als het lijkt. Maar ik help je graag! Daarbij bied ik je ook een passende service.

 

Wil je weten wat ik kan betekenen voor jou en je paard?

Kijk dan eens verder op deze pagina of neem contact op!