Mijn services

Klik op de pijltjes of service zelf voor meer informatie.

Pasconsult nieuw zadel

Een nieuw paard? Of is jouw paard toe aan een nieuw zadel? Dan kom ik graag samen met jou kijken welk zadel het beste bij je paard en jouw wensen past!

Koop je een zadel met een waarde van €1250,- bij Zadelpassie.nl? Dan vervallen de kosten van dit consult!

Kijken welke merken ik gebruik? Klik hier.

Wat gebeurt er tijdens een consult?

Eerste consult - eigen zadel

Kom ik voor het eerst bij jou en je paard? Of is mijn laatste consult bij jou al langer dan een jaar geleden? Dan kom ik dit eerste consult uitvoeren. Ik neem ruim de tijd voor jou en je paard en natuurlijk je hulpvraag!

Wat gebeurt er tijdens een consult?

Periodieke controle - Herhaalconsult

Ben ik niet langer dan 12 maanden geleden bij je geweest? Dan kies je voor dit consult!

Onderhoud je zadel goed en laat deze minimaal 1-2 keer per jaar controleren. Je paard ontwikkelt zich en heeft ruimte nodig om te groeien. Weet jij zeker dat je zadel die ruimte biedt?

Wat gebeurt er tijdens een consult?

Stalconsult

Heb jij op stal meerdere paardeneigenaren die om een consult zitten te springen? Vraag dan naar een stalconsult! 

Vanaf 3 aansluitende consulten op hetzelfde adres ontvangen jullie korting op de consulten, alle aanpassingen en zelfs op je nieuwe zadel! Ook worden de kilometers over jullie verdeeld.

Mooi meegenomen! Meer weten? 

Neem even contact op via app voor meer info.

Wat gebeurt er tijdens een consult?

Bijvullen bestaande vulling (wol of synthetisch)

Dit noemen we Spotflock. De meeste zadels kunnen direct op locatie worden bijgevuld. Uit een pasconsult kan naar boven komen dat bijvullen voldoende is om je zadel weer in topconditie te krijgen. Het bijvullen herstelt de veerkracht, drukverdeling en de symmetrie in je zadel.

Ik gebruik altijd dezelfde vulling als dat er al in het zadel zit. Of schapenwol van goede kwaliteit (Jakobswol) of synthetische wol.

Prijs is voor een standaard hoeveelheid om bij te vullen. Is het zadel erg leeg, moet er op meerdere plekken vulling bij of is de laatste controle langer dan een jaar geleden, dan kan er een meerprijs berekend worden.

Vulling volledig vervangen

Een (schapen)wollen vulling heeft een zeer goede demping en biedt een uitstekende drukverdeling. Daarbij kan het zeer nauwkeurig aangepast worden aan de behoeften van de paardenrug. Door de druk van het rijden, meermaals bijvullen, zweet en vocht kan de vulling de veerkracht verliezen, hard worden of vervilten. Een vulling dient dan te worden vervangen. Gemiddeld zou dat eens per 2 à 3 jaar moeten gebeuren. Wil je weten of jouw zadel aan een nieuwe vulling toe is? Plan dan je pasconsult in en ik geef je een eerlijk advies. Deze aanpassing vindt plaats in de werkplaats en je zadel wordt vervolgens afgepast op je paard tijdens het afleveren. Ook een nacontrole en een eerste bijvulling na ca. 20 rij-uren zit bij de prijs is.

Veiligheidscheck en controle boom

Bij twijfel over de boom (breuk, beschadiging of getordeerd) neem ik deze mee naar de werkplaats. Je zadel wordt open gemaakt en volledig gecontroleerd. De bevindingen bepalen het vervolg, maar altijd in overleg!

Persen van de kop

Het koud persen van je zadel kan veelal op locatie. Dit geschiedt wel altijd op risico van de zadeleigenaar. Een zadel kan meestal niet oneindig vaak geperst worden. Ook kan een zadel vaak beperkt breder worden geperst. 

Vaak vervalt ook de garantie bij de fabrikant en er is altijd kans op breuk, zeker wanneer het zadel al eens geperst is!

TreeClix base monteren incl. 1 paar wedges

Met TreeClix ben ik in staat het zadel voor jou en je paard zo aangenaam mogelijk af te passen, met de juiste balans, pasvorm en contact met je paard. En wisselt je paard in conditie? Dan pas ik het zo weer aan voor jullie! Ideaal als jouw zadel geen verwisselbaar kopijzer heeft!

TreeClix Wedges aanpassen/vervangen

Door o.a. training, voeding, leeftijd en blessures en revalidatie zien we paarden vaak ontzettend snel veranderen. Toch blijft het schrikken als de zadelpasser je vertelt dat het zadel niet meer zo goed past of de vraag er is of deze überhaupt nog passend te krijgen is.

En hoewel er zadels bestaan die qua breedte aanpasbaar zijn, beperkt dit zich tot modellen en merken met een plastic of kunststof boom waarbij de variatie in pasvorm beperkt is. Ook kennen we de verwisselbare kopijzers wel, maar hierbij verandert ook vaak de vorm van de kop! En dat is nou net wat we meestal niet willen.
TreeClix is een systeem waardoor ook zadels met een houten zadelboom ontelbare keren kunnen worden aangepast, dus ideaal bij wisselende bespiering of conditie!

Is jouw paard veranderd en heeft jouw zadel al het TreeClix systeem? Dan kan ik je zadel zo weer aanpassen met een set Wedges.

Reparaties

Alle reparaties worden in de werkplaats uitgevoerd. Sommige reparaties hebben standaard prijzen, andere hebben een prijs gebaseerd op materiaalkosten en een uurtarief werkplaats van € 50,-

Wil je weten wat een andere reparatie kost? Vul dan gerust even het contactformulier in of stuur een Whatsapp naar 06-21378718.

Waar kun je aan denken qua reparaties? Singelstoten kort of lange vervangen, een V-web of pointstrap plaatsen, stikken stiksels, gaten repareren, enz.

Verkoop accessoires

Denk hierbij aan singels, beugelriemen, beugels, zadeldekjes, onderleggers of ledervet. Allen van zeer hoge kwaliteit en vaak direct uit voorraad leverbaar.

Tijdens een consult bekijk ik je ook te paard, hiervoor zijn gepaste rijkleding, cap en laarzen verplicht.

Je paard dient ongezadeld, droog en schoon klaar te staan. En wanneer het donker is tijdens een consult, is een goed verlichte rijbaan een must!

 

Alle prijzen incl. 21% BTW, excl. voorrijkosten.


Bij alle consulten en afleverafspraken wordt kilometervergoeding berekend,
de snelste afstand vanaf 7751 SV, enkele reis:

Tot 15 km is € 15,-
Tussen 15 en 25 km is € 25,-
Tussen 26 en 35 km is € 35,-
Tussen 36 en 45 km is € 45,-
Tussen 46 en 55 km is € 55,-
Vanaf 56 km is het € 1,- per km. en op aanvraag.

 

Op alle opdrachten zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Zegt u een afspraak korter dan 24 uur van tevoren af, dan breng ik de kosten voor een periodiek consult in rekening.